Ministerstvo obrany má nového náměstka

02.03.2015 19:00

Právník Jakub Landovský (ČSSD) se stal novým náměstkem ministra obrany. V pondělí odpoledne převzal jmenovací dekret a tím i funkci koaličního náměstka, kterou definuje zákon o státní službě.

Ministerstvo obrany má nového náměstka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Pan náměstek Landovský ministerstvo obrany dobře zná. Do loňského listopadu byl poradcem náměstka pro legislativu a veřejnou diplomacii Jakuba Kulhánka, který se na konci roku stal náměstkem ministra zahraničních věcí,“ připomíná ministr obrany Martin Stropnický.

„Těším se na spolupráci s panem ministrem i s kolegy náměstky. Rád bych dokázal, že funkce koaličního náměstka je přínosná, a pomohl prosadit v koalici i v Parlamentu resortní návrhy,“ uvedl náměstek Landovský.

Jakub Landovský vystudoval politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a práva na fakultě v Praze a Západočeské univerzitě v Plzni. Jeden rok studoval na Oregon State University v USA. V předchozích dvou letech působil jako advokát, přednáší na Karlově univerzitě.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…