Ministerstvo obrany prodává nepotřebné nemovitosti i techniku

10.02.2015 12:59

Ministerstvo obrany (MO) vyhlásilo prostřednictvím svého Odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem první letošní výběrové řízení na prodej svých nepotřebných nemovitostí.

Ministerstvo obrany prodává nepotřebné nemovitosti i techniku
Foto: Vladimír Lukovský, tiskové oddělení MO
Popisek: České Budějovice, část kasáren Planá

Prodává se celkem 52 armádních nemovitostí různých typů, souhrn jednotlivých minimálních kupních cen u všech nabízených položek dosáhl částky 300 milionů korun. Úplné znění inzerátu je umístěno na webových stránkách www.annm.army.cz a www.centralniadresa.cz

Zájemci z řad fyzických či právnických osob mohou jednotlivé nemovitosti získat v případě, že nabídnou nejméně požadovanou minimální kupní cenu. V aktuální nabídce převažují nemovitosti, které nenašly kupce v minulých výběrových řízeních, na realitní trh však přichází také 15 objektů či pozemků, jež byly do nabídky zařazeny poprvé.

Poprvé je nabízena například část kasáren v Plané u Českých Budějovic, kterou lze získat za cca 15 mil. Kč, dále provozní a skladový areál v Hostouni u Prahy s minimální kupní cenou 10,24 mil. Kč nebo část cvičiště (psinec) Zahrádka Klokoty v Táboře cca za 3,06 mil. Kč. Z dalších zajímavých objektů je v nabídce například bývalá Vojenská zotavovna Špičák nedaleko Železné Rudy na Šumavě, kterou lze získat za 33 mil. Kč. Vybírat je možné také z široké nabídky pozemků a objektů bývalého hraničního opevnění.

Podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek, fotografie nabízených objektů a koncepty kupních smluv naleznete ZDE.

Již o dva dny dříve, ve středu 4. února 2015, vyhlásilo MO také první letošní veřejnou soutěž na odprodej svého movitého majetku. Na prodej je automobilní i jiná technika, trezorové skříně různých provedení a přepravní raketové kontejnery K5PA. Této soutěže se mohou zúčastnit pouze podnikatelé (dle ustanovení §420,421 Občanského zákoníku).

V nabídce techniky jsou například vozidla Tatra, LIAZ, PV3S UAZ, AVIA, široká škála osobních vozidel různých značek, autobusy, přívěsy, návěsy, elektrocentrály, úpravna vody a řada dalších.

Podmínkou pro účast v této veřejné soutěži je vyzvednutí bližších podmínek a uhrazení nevratného účastnického poplatku. Bližší informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…