Ministerstvo obrany reaguje na článek o opancéřovaném voze. To bude zajišťovat bezpečnost zahraničních delegací při pobytu v ČR

11.01.2016 19:14

Deník Aha! dne 11. ledna 2016 zveřejnil článek o pořizovaném opancéřovaném voze pro ochrannou službu Vojenské policie, který ovšem obsahuje celou řadu zavádějících informací. Z článku mimo jiné vyplývá, že vůz je pořizován pro ministra obrany Martina Stropnického.

Ministerstvo obrany reaguje na článek o opancéřovaném voze. To bude zajišťovat bezpečnost zahraničních delegací při pobytu v ČR
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Resort už několikrát zdůrazňoval, že vozidlo bude sloužit jako náhrada za 12 let starý pancéřovaný automobil BMW, který má Vojenská policie v současné době k dispozici, a obměna je tak naprosto logická. Ochranná služba Vojenské policie zajišťuje nejen bezpečnost českého ministra obrany, ale zejména zahraničních delegací při pobytu v ČR. A právě k těmto účelům bude vozidlo primárně určeno. Stejně tak druhé, identické vozidlo bez balistické ochrany, bude zařazeno do flotily Vojenské policie a sloužit bude k přepravě členů zahraničních delegací.

Tyto informace Ministerstvo obrany poskytlo novinářům již několikrát, deník Aha! je bohužel nereflektoval a fakta ve zmíněném článku interpretoval po svém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…