Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

08.02.2016 7:34

V pátek 5. února 2016 vyhlásilo Ministerstvo obrany v tomto roce první výběrové řízení na zjištění zájmu o koupi nepotřebného nemovitého majetku. V nabídce je celkem 41 nemovitostí určených jednotlivě k prodeji s minimální požadovanou kupní cenou dosahující v souhrnu cca 75 mil. Kč.

Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Poprvé je nabízeno celkem 11 nemovitostí, z nichž 10 představují nové „řopíky“, tedy objekty bývalého pohraničního opevnění, které jsou v poslední době zájemci stále více vyhledávány. Tentokrát se jedná o objekty v lokalitě Březí u Mikulova. Zbývajícím novým objektem je část budov v areálu bývalého muničního skladu Babice v okrese Praha-východ, v lesním masivu oblíbené rekreační oblasti.

Z nemovitostí nabízených opakovaně je nejzajímavější nabídkou podruhé inzerovaný provozní a skladový areál Dukelských kasáren II v Rakovníku s minimální kupní cenou mírně převyšující 24,5 mil. Kč. Za pozornost stojí rovněž areál bývalé střelnice u Bradlecké Lhoty s minimální kupní cenou 1,4 mil. Kč. Součástí areálu jsou především pozemky s celkovou výměrou cca 4,4 ha.

Dalších 17 nabídek tvoří převážně pozemky. Jedná se například o 3 komplety několika pozemků na bývalém cvičišti u Benešova, o pozemky u Mnichovic nedaleko Prahy nebo u Chocerad a menší pozemky v několika lokalitách Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Součástí nabídky je i dalších 8 objektů opevnění na Znojemsku v lokalitách Vratěnín, kde jsou 4 opevnění, Bítov, Dyje, Dobšice a Valtrovice. Opevnění jsou nabízena i s pozemky, s výjimkou Bítova.

Inzerát je uveřejněn na internetových stránkách www.onnm.army.cz a www.centralniadresa.cz. V tentýž den, kdy bylo výběrové řízení vyhlášeno, vyšel inzerát také v deníku Lidové noviny.

Podrobné informace o všech nabízených objektech, jejich fotografie, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce naleznete zde. Na těchto stránkách jsou zveřejněny i termíny prohlídek nemovitostí, koncepty kupních smluv a povinný formulář „Prohlášení zájemce o koupi“.

Další nepotřebné nemovitosti nabídne Ministerstvo obrany k prodeji 4. března 2016. Připraveno bude téměř 40 nemovitostí, které nebyly odprodány v předchozích výběrových řízeních, a další nově nabízený majetek.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…