Ministerstvo práce a sociálních věcí: Chystá se historicky první setkání dobrovolnických organizací

05.06.2016 22:15

Jak se stát dobrovolníkem, jaké programy nabízejí v této oblasti neziskové organizace a další informace o tom, jak nezištně pomáhat potřebným se dozvědí návštěvníci historicky prvního setkání dobrovolnických organizací pod názvem „NEMUSÍME, CHCEME“. Akce, kterou spolupořádá Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Rokycanech a tamní městský úřad, proběhne v úterý 7. 6. 2016 v prostorách TRIANY Městského úřadu v Rokycanech mezi 9.00 - 14.30 hodinou.

Ministerstvo práce a sociálních věcí: Chystá se historicky první setkání dobrovolnických organizací
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Úřad práce ČR tímto rozšiřuje své aktivity zaměřené nejen na klienty, ale i širokou veřejnost. Pozvání na akci dostali mimo jiné též studenti místních středních škol. Cílovou skupinou jsou hlavně nezaměstnaní se zdravotním postižením (OZP), kteří jsou dlouhodobě v evidenci ÚP ČR, ale zároveň by chtěli pracovat a pomáhat potřebným, a to bez ohledu na příjem.

„Velice si vážím všech, kteří se rozhodli nezištně pomáhat ostatním. Chce to nejen notnou dávku odvahy, ale také empatie. Pokud se podaří do této činnosti zapojit dlouhodobě nezaměstnaného uchazeče, je to ideální stav. Takový člověk si nejen obnoví pracovní návyky, ale navíc ještě získá pocit, že je opravdu potřebný,“ vyzdvihuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková. „Impuls k uspořádání setkání vznikl na základě zájmu klientů se zdravotním postižením. Právě oni projevili v rámci širšího dotazníkového šetření ochotu pomáhat druhým bez nároku na honorář.

Věříme, že společnými silami přispějeme ke vzájemnému propojení světa dobrovolnictví a osobního potenciálu nezaměstnaných OZP, kteří mají na základě svých vlastních zkušeností reálnou představu o nezbytnosti této pomoci,“ doplňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Rokycanech Iveta Šimanová. Na akci se představí téměř desítka dobrovolnických organizací, které hrají v této oblasti významnou roli. Zájemci se od jejich zástupců dozví nejen, jak mohou pomáhat, ale také řadu zajímavostí spojených s touto ne vždy jednoduchou činností. A pro radu či pomoc si mohou přijít všichni, kteří se stali obětmi či svědky trestných činů. Účast pro návštěvníky je zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…