Ministerstvo pro místní rozvoj: Již vyšly prováděcí právní předpisy k zákonu o zadávání veřejných zakázek

05.06.2016 10:06

Ve Sbírce zákonů byly dne 31. května 2016 publikovány tři prováděcí právní předpisy k zákonu č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Již vyšly prováděcí právní předpisy k zákonu o zadávání veřejných zakázek
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Konkrétně se jedná o vyhlášku č. 168/2016 Sb., o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele, která vymezuje formuláře relevantní pro uveřejňování informací o veřejných zakázkách a způsoby jejich doručování provozovateli Věstníku veřejných zakázek.

Dále byla publikována vyhláška č. 169/2016 Sb., o stanovení rozsahu dokumentace veřejné zakázky na stavební práce a soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr, jejímž prostřednictvím jsou vymezeny požadavky zadavatele na technické podmínky veřejných zakázek na stavební práce a stanoveny požadavky na obsah a rozsah dokumentace umožňující sestavení položkového soupisu stavebních prací, dodávek a služeb.

Jako poslední v pořadí pak nabývá platnosti vyhláška č. 170/2016 Sb., o stanovení paušální částky nákladů řízení o přezkoumání úkonů zadavatele při zadávání veřejných zakázek, která určuje výši paušálních nákladů řízení před Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

V průběhu příštího týdne by pak mělo dojít k publikaci nařízení vlády o stanovení závazných zadávacích podmínek pro veřejné zakázky na pořízení silničních vozidel a nařízení vlády o stanovení finančních limitů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek, přičemž poslední relevantní prováděcí právní předpis, konkrétně návrh vyhlášky o stanovení podrobnějších podmínek týkajících se elektronických nástrojů a úkonů učiněných elektronicky při zadávání veřejných zakázek a podrobností týkajících se certifikátu shody, je v současné chvíli projednáván Legislativní radou vlády ČR.
Veškeré prováděcí právní předpisy tak nabydou účinnosti společně se zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek a dotčené subjekty tak budou mít kompletní novou právní úpravu k veřejnému investování včas k dispozici.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…