Ministerstvo pro místní rozvoj: Soutěž Vyfoť projekt má své vítěze

06.10.2015 6:45

Během letních měsíců probíhal již pátý ročník oblíbené fotografické soutěže Vyfoť projekt. Tu pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj – Národní orgán pro koordinaci. Do soutěže se přihlásilo 121 fotografů. Ve více než 5 000 fotoalbech bylo zhruba 8 500 fotografií. Každé album představovalo některý z projektů podpořený z fondů Evropské unie.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Soutěž Vyfoť projekt má své vítěze
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Úkolem soutěžících bylo vyfotit projekty, které byly realizovány nebo podpořeny z evropských fondů. Vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo v pátek 2. října přímo v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí. Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích – Nejtalentovanější fotograf/ka, Nejaktivnější fotograf/ka a Foto Před a po.
 
„Soutěž ´Vyfoť projekt´ se těší velké oblibě a potěšením sleduji, jak každý rok narůstá počet fotografů i fotografií. Jsme za to moc rádi, neboť je to další střípek do skládačky, ze které se propagace toho, co jsme za evropské peníze pro Českou republiku získali, skládá. Všem letošním výhercům ze srdce blahopřeji,“ řekla na vyhlášení výsledků soutěže Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci (NOK). „Rozhodně není jednoduché vybrat z takového množství krásných fotografií jen ty tři nejlepší,“ dodala O. Letáčková.
 
Porotu nejvíce zaujalo fotoalbum Václava Křovina z Hrádku u Rokycan s názvem Nové divadlo Plzeň. Na fotografiích zachytil projekt podpořený v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad, který výrazně přispěl k podpoře kultury v Plzeňském kraji. Na druhém místě se umístil Michal Cetkovský, který vyfotil projekt Regenerace Benešovy třídy v Hradci Králové. Tento projekt vznikl díky dotaci Integrovaného operačního programu a jeho realizace zvýšila kvalitu života na zdejším sídlišti. Třetím nejtalentovanějším se stal Martin Kotas a jeho album Rozšíření hornického skanzenu ve Zlatých Horách podpořené z Regionálního operačního programu Střední Morava.
 
V kategorii Foto Před a po uspěl Radim Fojtík, který originálně zachytil proměnu Slezského vzdělávacího centra v rámci projektu podpořeného z Operačního programu Podnikání a inovace. Druhé místo patří Zdeňku Dvořákovi s albem Modernizace podniku nákupem stroje na přípravu půdy. Tento projekt byl podpořen z programu rozvoje venkova. Pomyslný bronz si odnesl Jan Gavlík z Klobouků u Brna s albem Vybudování objektu chráněného bydlení Mirandie z Regionálního operačního programu Jihovýchod.
 
Vítězkou v kategorii nejaktivnější fotografka je Nikola Gorylová z Ostravy s 1 406 vyfotografovanými projekty. Druhé místo získala Martina Dlouhá (1068 fotoalb) a třetí Beata Jana Filařová (721 fotoalb).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …