Ministerstvo pro místní rozvoj: Tento týden byl mimo jiné ve znamení jednání se zástupci Evropské komise

08.11.2015 13:15

Ve čtvrtek 5. listopadu hostil pražský Klášter Dominikánů hned dvě akce, na kterých se setkali zástupci řídicích orgánů a Evropské komise. Jednalo se o diskuzní jednání Task Force zaměřené na aktuální stav čerpání v období 2007–2013 a jednání k zahájení implementace programů pro období 2014–2020. Uspořádání těchto akcí představuje ideální příležitost pro vzájemné informování o aktuálních tématech.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Tento týden byl mimo jiné ve znamení jednání se zástupci Evropské komise
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

V rámci dopoledního programu se jednalo o pokroku v čerpání evropských dotací a také probíhajících přípravách na uzavírání operačních programů. Řídicí orgány měly také možnost sdílet zkušenosti při realizaci jednotlivých opatření snižujících nedočerpání. O aktuálních odhadech nedočerpání MMR – NOK pravidelně informuje.

„Dlouhodobě pomáháme řídicím orgánům hledat a nastavovat opatření, která mohou napomoci efektivnímu dočerpání alokace v programovém období 2007–2013. Blížíme se ke konci roku i programového období, tudíž už není moc prostoru pro hledání nových řešení. Jednou z mála možností je poctivá práce s příjemci, aby se problematické situace řešily v podstatě obratem a zajistilo se plynulé dokončení projektů. Jedině tak zajistíme řádné a včasné dočerpání,“ komentovala Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci.

Odpolední akce věnovaná zahájení implementace programového období 2014–2020 otevřela témata jako aktuální stav vyhlašování výzev, plnění předběžných podmínek a rozvoj MS2014+. Řídicí orgány prezentovaly Evropské komisi aktuální informace o spuštěných výzvách v jednotlivých programech. K začátku listopadu 2015 bylo vyhlášeno celkem 129 výzev v devíti programech. Také probíhají úpravy monitorovacího systému s cílem zajistit co největší uživatelský komfort pro uživatele, kterých je aktuálně více než 17 000. Počet zaregistrovaných žádostí přesáhl hranici 6 600.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…