Ministerstvo pro místní rozvoj pořádá mezinárodní konferenci o veřejných zakázkách

28.04.2015 21:46

Evropská komise ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj pořádá dne 12. června výroční konferenci o veřejných zakázkách s názvem „Smart Public Procurement: new frontiers for public procurement“. Akce se bude konat v pražském hotelu Grandior.

Ministerstvo pro místní rozvoj pořádá mezinárodní konferenci o veřejných zakázkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Těší mě, že si Evropská komise vybrala pro letošní rok právě Prahu jako atraktivní kongresovou destinaci s výhodnou polohou v srdci Evropy. Problematiku veřejných zakázek považuji za velmi aktuální, zejména v souvislosti s nutností transponovat nové evropské směrnice. Konference je jedinečnou příležitostí pro mezinárodní výměnu informací a sdílení dobré praxe,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Implementace nových směrnic poskytuje možnost přehodnotit způsob zadávání veřejných zakázek a jejich organizaci v zemích Evropské Unie. Inteligentní zadávání veřejných zakázek zahrnuje jednodušší a více transparentní zadávací postupy, méně byrokratizace a vysokou profesionalitu ze strany zadavatelů. Nabízí rovněž možnost strategického využití veřejných zakázek, a sledovat tak další důležité cíle, ať už environmentální či sociální, nebo ty, které souvisejí s podporou inovací evropské ekonomiky.

Konference je určena pro zástupce veřejné správy, akademické pracovníky, významné zadavatele a dodavatele veřejných zakázek i dodavatele technických řešení pro elektronizaci veřejných zakázek.

V rámci konference vystoupí mimo jiné reprezentant lotyšského předsednictví Evropské rady, zástupci Evropské komise, Generálního ředitelství vnitřní trhy a služby, zástupci členských států a další. Jako zvláštní host vystoupí zástupce Ředitelství pro veřejné zakázky v Chile. Konference se zúčastní i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Registrace je otevřená do 17. května 2015. Vybraným uchazečům bude účast potvrzena nejpozději 22. května 2015. Odkaz na registraci zde    .

Uchazeč obdrží automaticky vygenerované potvrzení ihned po vyplnění on-line registračního formuláře. Potvrzení účasti vybraným účastníkům bude později zasláno rovněž e-mailem. Vyplnění registračního formuláře nezaručuje účast na konferenci. Aby byla zajištěna vyváženost účastníků jak ze všech členských států, tak odvětví, bude rozhodnutí o účasti uděleno na základě rozhodnutí organizátorů.

Konference bude tlumočena do anglického, německého a českého jazyka. Účast není zpoplatněna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…