Ministerstvo pro místní rozvoj reaguje na spekulativní zprávu ihned.cz

21.03.2015 18:13

Reagujeme na článek „Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) odkládá důležité rozhodnutí, jak budou úřady i soukromníci zadávat veřejné zakázky“, změněno na „Šlechtová váhá se státním tržištěm zakázek. Pomáhá tím bývalému kolegovi“ z 20.3. v 17:40.

Ministerstvo pro místní rozvoj reaguje na spekulativní zprávu ihned.cz
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Systém NEN (Národní elektronický nástroj pro veřejné zakázky) je ve standardním pilotním provozu, odloženo bylo jeho spuštění do ostrého provozu. Posudek bezpečnosti byl zcela negativní.

V současnosti se se systémem seznamuje přes 140 významných subjektů (firmy i instituce). Přechodu do ostrého provozu nebrání žádné „váhání“, ale bezpečnost celkového systému a výstupy probíhající kontroly řídicího orgánu s ohledem na jeho financování z EU zdrojů. Výstupy řídicího orgánu budou hotové do konce března a MMR bude už příští týden detailně seznamovat média s celým systémem a specifikami jeho otevření i pro ostatní subjekty. Hlavním důvodem byla tedy nutnost provést bezpečnostní testování a vyvodit z něj patřičné závěry.

Účelovou nepravdou je dále například to, že by zpoždění ostrého spuštění nutilo úřady k uzavírání smluv s komerčními poskytovateli, protože většina má své vlastní nástroje už dávno a i po spuštění systému do ostrého provozu bude pro ně využití NEN jen doporučené! Ke spekulacím, opravdu nehodným Hospodářských novin, pak je spojování působení ministryně s jejím 10 let starým zaměstnáním, z něhož navíc odešla po etické roztržce s majitelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…