Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo první výzvy k podávání projektů z Technické pomoci

01.09.2015 18:11

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo k poslednímu srpnovému dni první dvě výzvy k předkládání projektů v rámci Operačního programu Technická pomoc (OPTP). K dispozici je šest miliard korun a žádosti se mohou podávat až do roku 2023.

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo první výzvy k podávání projektů z Technické pomoci
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Program slouží především k zajištění monitorování, řízení a kontroly využití evropských finančních prostředků. Dále také k zajištění informovanosti o evropských fondech, pro podpůrné studie a hodnocení. Vše pak bude napomáhat snadnějšímu a efektivnějšímu přísunu peněz z Evropské unie v současném programovém  období,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Příjemci podpory z OPTP jsou orgány veřejné správy a regionální partneři.

První výzva je vyhlášena na úrovní prioritní osy č. 1 „Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství“ v rámci, které budou podpořeny aktivity specifického cíle 1.1 - Vytvoření podmínek pro naplnění cílů DoP a koordinace řízení, 1.2 - Zajištění informovanosti o ESIF u cílových skupin a 1.4 - Vytvoření podmínek pro účinnou kontrolu a audit ESIF. Výzva je určena pro instituce veřejné správy definované danou výzvou. Na schválené projekty v rámci této výzvy je připraveno více než 4 miliardy Kč z Kohezního fondu a státního rozpočtu.

Druhá výzva je vyhlášena na úrovni prioritní osy č. 2 „Jednotný monitorovací systém“ v rámci, které bude podpořena aktivita specifického cíle 2.1 – Zabezpečení jednotného monitorovacího systému na základě vysoké elektronizace dat. Výzva je určena pro žadatele z řad orgánů veřejné správy vymezené ve výzvě. Finanční alokace na výzvu činí přibližně 2 miliardy Kč z Kohezního fondu a státního rozpočtu.

Obě výzvy jsou kontinuální a žádosti o podporu mohou žadatelé podávat prostřednictvím monitorovacího systému do 30. září 2023. Projekty budou hodnoceny průběžně podle data podání žádosti. Realizace projektů musí být dokončena do 31. prosince 2023.

ZDE jsou zveřejněny texty výzev obsahující konkrétní informace.

Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě prostřednictvím aplikace MS2014+ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…