Ministerstvo průmyslu a obchodu má novou náměstkyni pro Evropskou unii a zahraniční obchod - Martinu Tauberovou

04.11.2019 15:13

Novou náměstkyní ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka pro řízení sekce Evropské unie a zahraničního obchodu je od 1. listopadu 2019 Martina Tauberová. Funkci přebírá po Vladimíru Bärtlovi, který odchází do diplomatických služeb.

Ministerstvo průmyslu a obchodu má novou náměstkyni pro Evropskou unii a zahraniční obchod - Martinu Tauberovou
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Nové náměstkyni, která zná velmi dobře jako státní správu, tak diplomatické služby, popřál vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček hodně štěstí: „Na MPO potřebujeme do zahraničního obchodu především lidi, kteří dokáží provázat svět úřadu s reálnými potřebami exportérů. Podle dosavadní kariéry toto Martina Tauberová jednoznačně splňuje a já se tak velmi těším na spolupráci.“

Dosavadní náměstek Vladimír Bärtl bude nově působit v diplomatických službách. „S Vladimírem Bärtlem si předávám pomyslný štafetový kolík, protože sama jsem po 18 letech v srpnu opustila diplomatickou službu a od září jsem na ministerstvu průmyslu a obchodu. Po obsahové stránce budu mít příležitost věnovat se dál mé oblíbené ekonomické diplomacii, což v současné době, kdy se má nastavit zcela nově, chápu také jako velkou výzvu,“ říká náměstkyně průmyslu a obchodu pro řízení sekce Evropské unie a zahraničního obchodu Martina Tauberová.

Ing. Martina Tauberová před nástupem na MPO pracovala téměř dvě desetiletí na různých pozicích na ministerstvu zahraničních věcí. A to jak v pražském ústředí, tak v zahraničí. Měla na starosti například transatlantickou a bezpečnostní politiku, západní Balkán a východní Evropu. V letech 2002 až 2006 působila jako diplomatka na českém velvyslanectví v USA, kde se věnovala vztahům USA s Evropskou unií a evropskými zeměmi. V posledních pěti let byla vedoucí obchodně-ekonomického úseku českého velvyslanectví v Rakousku. Zde se zaměřovala na podporu rozvoje obchodních vztahů mezi Českou republikou a Rakouskem a zájmů českých firem na rakouském trhu. Zejména se zasazovala o nediskriminační zacházení a dodržování pravidel jednotného vnitřního trhu EU.

Martina Tauberová hovoří anglicky, německy, francouzsky a rusky. Je vdaná a má dva syny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…