Ministerstvo školství: Letní setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny

08.08.2017 13:48

Deváté společné setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny v zahraničí se uskutečnilo začátkem srpna v Domě zahraniční spolupráce. Setkání se zúčastnilo na osmdesát hostů, mezi nimiž nechyběli učitelé u krajanů, lektoři češtiny, zástupci institucí, které se podílí na administraci Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí a další příznivci výuky českého jazyka v zahraničí.

Ministerstvo školství: Letní setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zastoupila náměstkyně ministra pro řízení sekce legislativy a mezinárodních vztahů Dana Prudíková, která ocenila kvalitní a náročnou práci učitelů a lektorů a jejich důstojnou reprezentaci České republiky v zahraničí.

Účastníci se seznámili s novými trendy ve výuce češtiny jako cizího jazyka, a také s důležitými novinkami Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí, který vstoupil do dvanáctého roku své existence. Setkání zpestřili zajímaví hosté z akademické i kulturní sféry. Účastníci dále ocenili prezentace jednotlivých lektorátů i působišť krajanských učitelů a pozdrav od krajanů z Brazílie.

U příležitosti setkání učitelů u krajanů a lektorů vyšlo už 9. číslo elektronického bohemistického časopisu Krajiny češtiny, jehož tématem je "Fascinace Prahou": http://www.dzs.cz/cz/program-podpory-ceskeho-kulturniho-dedictvi-v-zahranici/obecne-informace-o-krajinach-cestiny/

1

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…