Ministerstvo školství dá na obnovu kolejí a menz 1,5 mmiliardy

04.03.2019 13:30

MŠMT vypsalo dvě dotační výzvy na modernizaci a rekonstrukce vysokoškolských kolejí a menz v celkové výši 1,5 miliardy korun. Žádosti o dotace mohou veřejné vysoké školy podávat od března, nejméně 40 % z celkových nákladů si ale žadatelé musí zajistit ze svých zdrojů.

Ministerstvo školství dá na obnovu kolejí a menz 1,5 mmiliardy
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Díky obnově a modernizaci chceme, aby studenti koleje a menzy více využívali a zlepšila se kvalita ubytování. Jedním z cílů rekonstrukcí je snížit výdaje za energie a provoz budov a zlepšit celkové zázemí těchto zařízení. Věříme, že moderní a přívětivé prostředí za dostupnou cenu zvýší atraktivitu dané univerzity jak pro naše, tak pro zahraniční studenty, uvedla náměstkyně ekonomické sekce MŠMT Zuzana Matušková.

V každé výzvě je 750 milionů korun. Výzva číslo 2 je určena projektům, které mají minimálně podanou žádost o zahájení stavebního řízení. Výzva číslo 3 je pro projekty, které už mají platné pravomocné stavební povolení. Žádosti o dotaci mohou školy podávat do konce června, u výzvy 3 pak do konce dubna. Podrobnosti obou výzev najdou zájemci ZDE a ZDE.

Výzvy jsou součástí programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny veřejných vysokých škol, který loni schválila vláda. Na program je v letech 2018 až 2027 určeno téměř 12,5 miliardy korun, z toho pro ubytovací a stravovací kapacity je pro celé období určeno cca 2,5 mld. Kč. Od roku 2020 bude v programu k dispozici ročně 1,7 miliardy.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…