Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vypsalo výzvy na podporu výzkumu, vývoje a rozvoje VŠ za 20 miliard

21.12.2015 9:40

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje tři nové výzvy z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). Zaměřují se na společné vzdělávání (inkluzi) dětí v mateřských a základních školách a na zkvalitnění vzdělávání středoškoláků Cílem je, aby každé dítě mělo při vzdělávání úspěch.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vypsalo výzvy na podporu výzkumu, vývoje a rozvoje VŠ za 20 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

V oblasti vědy a výzkumu budou podpořeny investice spojené s výzkumnými aktivitami velkých infrastruktur, které jsou součástí tzv. Cestovní mapy schválené vládou. „Tyto infrastruktury budou mít díky projektům možnost dobudovat nebo zdokonalit jedinečné vybavení potřebné pro svou vědeckotechnickou činnost,“ říká náměstek ministryně pro řízení sekce operačních programů Václav Velčovský.

Za účelem aplikace vědeckých výsledků do praxe OP VVV podpoří již existující Centra transferu technologií. Ta se díky tomu stanou relevantním partnerem výzkumníků a představitelů průmyslu. Cílem je vytvořit z těchto center uznávanou součást systému výzkumu a vývoje.

Pro vysoké školy jsou vytvořeny dvě dvojice výzev, vždy zaměřené na „měkké“ a investiční projekty. Intervence budou směřovat ke zvýšení kvality vzdělávacích aktivit na vysokých školách, ke zvýšení jejich relevance pro trh práce a k podpoře studentů se specifickými vzdělávacími potřebami. Zároveň projekty napomohou k podpoře systému hodnocení kvality vysokých škol a jejímu zvýšení. Intervence se nezaměří pouze na pregraduální přípravu, ale rovněž na doktorandy, včetně mezinárodního přesahu. Díky investiční výzvě budou mít vysoké školy možnost doplnit či vytvořit infrastruktury, přístrojové a jiné zázemí pro úspěšnou realizaci těchto aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…