Ministerstvo spravedlnosti: Nová metodika usnadní podání do centrálního registru oznámení

11.10.2017 13:15

Ministerstvo spravedlnosti vytvořilo novou metodiku, která usnadní veřejným funkcionářům vkládání do centrálního registru oznámení. Ministerstvo tak reagovalo na četné požadavky veřejných funkcionářů, kteří se dotazovali na způsob podávání oznámení, délku lhůt pro plnění oznamovací povinnosti nebo rozsah oznamovaných skutečností v jednotlivých typech oznámení.

Ministerstvo spravedlnosti: Nová metodika usnadní podání do centrálního registru  oznámení
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Kromě zjednodušení je účelem sjednocení postupu při podávání oznámení veřejným funkcionářem dle zákona o střetu zájmů.

Metodika je oproti své první verzi, která v průběhu měsíce září prošla odborným připomínkovým řízením, výrazně přehlednější a zároveň doplněná o další důležité informace, aby mohla sloužit jako spolehlivý pomocník veřejného funkcionáře při plnění jeho oznamovací povinnosti.

Obecná část metodiky obsahuje vysvětlení základních pojmů (veřejný funkcionář, oznámení, Centrální registr oznámení a další), s nimiž nový systém kontroly střetu zájmů pracuje, včetně odpovědí na některé často kladené dotazy veřejných funkcionářů. Zvláštní část metodiky je členěna do sedmi oddílů, které kopírují strukturu webového formuláře, na němž veřejní funkcionáři svá oznámení podávají, a obsahuje základní informace k těmto oddílům a vysvětlivky k jednotlivým položkám formuláře. 

Metodika je k dispozici ke stažení zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…