Ministerstvo spravedlnosti: Otevřená výzva na granty z Norských fondů

14.01.2021 18:47

Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel programu ve spolupráci s Ministerstvem spravedlnosti jako Partnerem programu vyhlásilo dne 14. ledna 2021 otevřenou výzvu na malé grantové schéma a otevřenou výzvu k předkládání žádostí o grant na financování projektů z Norských fondů 2014-2021 v rámci programu Spravedlnost.

Ministerstvo spravedlnosti: Otevřená výzva na granty z Norských fondů
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Texty obou výzev naleznete na stránkách Ministerstva spravedlnosti (ZDE). Další důležité informace o výzvách a všechny přílohy jsou k dispozici ZDE.

Ministerstvo spravedlnosti uspořádá dne 9. února 2021 online seminář pro žadatele, na němž budou představeny obě výzvy, jakož i podmínky pro předložení žádostí.

Dne 18. 1. 2021 Ministerstvo spravedlnosti zveřejní bližší informace k online semináři – předběžná agenda, čas zahájení semináře, registrace apod.

Stručné informace k výzvám

Otevřená výzva na malé grantové schéma:
Podpora reintegrace odsouzených osob a osob propuštěných z výkonu trestu odnětí svobody

Cíl výzvy:
Vytvoření odpovídajících podmínek pro resocializaci a reintegraci osob po výkonu trestu odnětí svobody, a to jak osob propuštěných po vykonání celého trestu odnětí svobody, tak osob, které byly z výkonu trestu propuštěny podmíněně. Výzva podporuje vytvoření a realizaci programu Mentoring, který by měl svou intenzitou a kvalifikovaným přístupem odborných pracovníků a vyškolených mentorů podpořit klienta v pozitivních změnách, aktivizovat jej k řešení svých problémů a nových životních situací, a snížit tak riziko recidivy trestné činnosti.

Kdo může žádat o grant?
Oprávněnými žadateli jsou nestátní neziskové organizace, tj. spolky a pobočné spolky hlavního spolku; účelové zařízení registrované církve a náboženské společnosti; ústavy; obecně prospěšné společnosti; nadace a nadační fondy.

Alokace výzvy: 20 979 175 Kč
Minimální výše grantu: 1 325 000 Kč
Maximální výše grantu: 5 300 000 Kč
Míra podpory: 100% finanční podpora
Uzávěrka pro předkládání žádostí o grant: 24. března 2021 (12:00 hodin)

Výzva k předkládání žádostí o grant na projekty:
Odborná péče pro vězněné uživatele drog a její následná kontinuita po propuštění

Cíl výzvy:
Snížení recidivy problémového užívání drog a trestné činnosti u vězněných a posléze propuštěných uživatelů drog s kumulovanými riziky a potřebami, a to prostřednictvím zajištění kontinuální odborné péče ze strany nestátních neziskových organizací. Výzva podporuje vytvoření a realizaci Case Management programu zaměřeného na zajištění stabilizace klienta.

Kdo může žádat o grant?
Oprávněnými žadateli jsou nestátní neziskové organizace, tj. spolky a pobočné spolky hlavního spolku; účelové zařízení registrované církve a náboženské společnosti; ústavy; obecně prospěšné společnosti; nadace a nadační fondy.

Alokace výzvy: 23 830 787 Kč
Minimální výše grantu: 5 300 000 Kč
Maximální výše grantu: 23 830 787 Kč
Míra podpory: 100% finanční podpora
Uzávěrka pro předkládání žádostí o grant: 17. března 2021 (12:00 hodin)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…