Ministerstvo spravedlnosti zahájilo provoz dětské skupiny

04.09.2016 16:23

Za přítomnosti ministra Roberta Pelikána zahájila na Ministerstvu spravedlnosti svůj provoz dětská skupina Justinka. Ministerstvo tak vychází vstříc zaměstnancům a poskytuje jim benefit prostřednictvím péče a vzdělávání dětí předškolního věku. Dětská skupina má kapacitu 10 dětí a je určena pro děti od dvou let do zahájení povinné školní docházky.

Ministerstvo spravedlnosti zahájilo provoz dětské skupiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Dětská skupina Justinka klade důraz na individuální přístup a spolupráci s rodiči. Ve svých aktivitách vychází z Rámcově vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Provoz zařízení je zaměřen na zajištění potřeb dítěte, rozvoj jeho schopností, výchovu a předávání kulturních a hygienických návyků.

Dětská skupina Justinka je pro děti a jejich rodiče k dispozici od pondělí do pátku, od 7 do 17 hodin. Její provoz je zajištěn v prostorách Ministerstva spravedlnosti, které pomohli vyzdobit zaměstnanci úřadu. Venkovní aktivity budou probíhat na přilehlých dětských hřištích. Stravování zajistí společnost Ekolandia.

Provozovatelem dětské skupiny je nezisková organizace Jahoda, o.p.s., která mj. poskytuje sociální služby pro děti a mladé lidi, provozuje rodinné centrum, mateřskou školku a jesle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…