Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo hodnotící zprávu skupiny států proti korupci (GRECO)

04.11.2016 17:12

Ministerstvo spravedlnosti zveřejňuje překlad hodnotící zprávy České republiky, která byla přijata Skupinou států proti korupci (GRECO) v rámci čtvrtého kola hodnocení.

Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo hodnotící zprávu skupiny států proti korupci (GRECO)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

To je zaměřeno na prevenci korupce ve vztahu ke členům Parlamentu, soudcům a státním zástupcům. Hodnotící tým GRECO navštívil Českou republiku v listopadu 2015, výsledkem této návštěvy a zaslaných podkladových materiálů byl návrh zprávy, která byla projednána a přijata na 72. plenárním zasedání GRECO.

Zpráva obsahuje celkem 14 doporučení, z toho pět doporučení ve vztahu ke členům Parlamentu, čtyři k soudcům a pět ke státním zástupcům. Zpráva v anglickém a francouzském znění je dnes publikována na stránkách GRECO (www.coe.int/greco). Na uvedených internetových stránkách jsou dostupné všechny hodnotící zprávy České republiky i dalších členských států Rady Evropy.

GRECO je monitorovacím orgánem kontrolujícím implementaci protikorupčních instrumentů Rady Evropy. Mezi tyto instrumenty patří zejména Trestněprávní úmluva o korupci (v ČR vyhlášena pod č. 70/2002 Sb.m.s.), Dodatkový protokol k Trestněprávní úmluvě o korupci z r. 2003, Civilněprávní úmluva o korupci (v ČR vyhlášena pod č. 3/2004 Sb.m.s.), 20 vůdčích principů boje proti korupci a další doporučení Výboru ministrů členským státům.

Hodnotící zpráva 4. kola České republiky ke stažení v češtině zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec