Ministerstvo vnitra: Asistent prevence kriminality pomáhá už 10 let

25.11.2019 7:32

Jeden z nejúspěšnějších projektů prevence kriminality v České republice, Asistent prevence kriminality, slaví 10 let fungování. Na konferenci "Asistenti prevence kriminality - 10 let zkušeností a výzvy do dalších 10 let" v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR dnes, 22. 11. 2019, diskutují o projektu odborníci a předávají si zkušenosti pro jeho úspěšné pokračování v dalších letech.

Ministerstvo vnitra: Asistent prevence kriminality pomáhá už 10 let
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Ve městech, kde asistenti prevence kriminality působí, dochází ke snižování kriminality a kriminálně rizikových jevů. V řadě míst pomohli asistenti předejít i střetům obyvatel lokalit s extremisty a také pomohli Policii ČR s vypátráním celostátně hledaných osob. "Projekt naplňuje přesně to, co se od něj očekávalo - přispívá ke zlepšení bezpečnosti ve městech a tím i vztahů mezi obyvateli ze sociálně vyloučených lokalit a většinovou společností", uvedl 1. náměstek ministra vnitra Jiří Nováček.

Velkým tématem poslední doby je výše platů asistentů. Vzhledem k současné situaci na trhu práce a konkurenceschopnosti vydalo nedávno Ministerstvo vnitra doporučení, aby se příspěvek na superhrubou mzdu asistentů prevence kriminality působících v sociálně vyloučených lokalitách zvýšil z dosavadních 20 000 Kč až na 25 000 Kč. Aplikace tohoto doporučení pak bude záležet na finančních možnostech jednotlivých poskytovatelů podpory.

Projekt Asistent prevence kriminality, který má za cíl zvýšení veřejného pořádku a bezpečí v sociálně vyloučených lokalitách, je postavený na nerepresivním přístupu, zapojujícím obyvatele sociálně vyloučených lokalit do zlepšování jejich situace, do spolupráce se samosprávou a obecní i státní policií. V současnosti projekt funguje ve 200 městech a je do něj zapojeno přes 500 asistentů prevence kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…