Ministerstvo vnitra a Plzeňský kraj budou ještě intenzivněji spolupracovat

16.04.2017 18:56

Ministr vnitra Milan Chovanec a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard podepsali dnes, 10. dubna, Memorandum o spolupráci při řešení problémů spojených se zaměstnáváním cizinců v průmyslových zónách. Memorandum přispěje k posílení spolupráce a výměně informací mezi krajem a státem.

Ministerstvo vnitra a Plzeňský kraj budou ještě intenzivněji spolupracovat
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

„Jako reakci na problematickou situaci v okolí průmyslových zón jsme začali realizovat celou řadu opatření od posílení činnosti policie po přípravu legislativních změn. Podpis tohoto memoranda je tak dalším z kroků, který přispěje k řešení daných problémů. Díky němu například získáme od kraje ucelenou zpětnou vazbu při změnách legislativy,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. Podpisem se obě strany zavazují ke spolupráci a výměně informací o aktuální bezpečnostní situaci, účasti na pracovní skupině zřízené Ministerstvem vnitra nebo například k předkládání vlastních návrhů opatření ze strany kraje a jejich řádné vypořádání ze strany ministerstva. Ministerstvo vnitra také kraji nabídne využití stávajících preventivních programů.

Kromě podpisu memoranda se zástupci Plzeňského kraje podílejí na činnosti pracovní skupiny, jejíž vznik inicioval ministr vnitra počátkem roku 2017 a která má za úkol nalézt koncepční řešení rozvoje průmyslových zón včetně odpovídající infrastruktury. Součástí materiálu, který by měl být hotový do konce dubna, bude i metodika pro obce sousedící s areály průmyslových zón. Ta jasně definuje zákonné možnosti obce a státu k daným problémům a také povinnosti občanů a cizinců. Sloužit bude jako srozumitelný návod dotčeným obcím.

Obdobné memorandum ministr vnitra podepíše i s hejtmanem Královéhradeckého kraje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…