Ministerstvo vnitra pomůže dalším státům při řešení migrační krize

11.10.2017 17:00

Na návrh Ministerstva vnitra vláda dnes, 11. října 2017, schválila uvolnění dalších peněz na pomoc jiným státům při řešení migrační krize. Ministerstvo tak v rámci programu na pomoc uprchlíkům uvolní dalších 47 milionů korun. Peníze půjdou do Iráku a na společný česko-italský projekt v Pobřeží slonoviny.

Ministerstvo vnitra pomůže dalším státům při řešení migrační krize
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

V Republice Pobřeží slonoviny žije až 700 000 osob bez státní příslušnosti, které jsou znevýhodněné a s nadějí na lepší životní podmínky podstupují nebezpečné cesty do Evropy. Ministerstvo vnitra spolu s italskými kolegy připravilo společný projekt, jehož účelem je reintegrace občanů Pobřeží slonoviny, včetně stabilizace osob bez státní příslušnosti.

Cílem je zlepšit jejich postavení přímo v zemi původu, a přispět tak ke stabilizaci migrační situace v celém regionu západní Afriky. Na realizaci společného projektu uvolní ministerstvo 27 milionů korun.

Zbývající peníze, tedy 20 milionů korun, poputují do Iráku na budování infrastruktury a pomoc uprchlíkům, kteří museli v důsledku ozbrojeného konfliktu opustit své domovy. V Iráku je v současné době vnitřně vysídleno více než 3,4 milionu osob, navíc se zde nachází přibližně 244 tisíc syrských uprchlíků. Dar České republiky bude směřovat do provincie Dohuk a do okresu Al-Hamdaniya: 10 milionů Kč půjde Guvernorátu Dohuk na asistenci uprchlíkům včetně vnitřně vysídlených osob a zajištění lékařské péče v této provincii, 10 milionů Kč půjde do okresu Al-Hamdaniya na obnovu infrastruktury, zejména na zajištění dodávky vody, elektřiny a obnovu školského zařízení.

Dary jsou financovány převážně z „Programu Ministerstva vnitra na asistenci uprchlíkům v regionech původu a prevenci velkých migračních pohybů“, sedm milionů jde z rozpočtové rezervy Ministerstva vnitra. V roce 2017 ministerstvo uvolnilo na pomoc ostatním státům s migrací již téměř 131 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…