Ministerstvo vnitra se důrazně ohrazuje proti článku Lidových novin

17.08.2016 13:34

Ministerstvo vnitra se důrazně ohrazuje proti lživým informacím, které ve svém článku zveřejnily Lidové noviny. Ze strany Lidových novin se jedná o již několikátou dezinformaci týkající se resortu.

Ministerstvo vnitra se důrazně ohrazuje proti článku Lidových novin
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Informace, se kterými redaktor pracuje, jsou nesprávné, a mohou tak evokovat domněnku o nehospodárném vynakládání rozpočtových prostředků státu a neefektivním využívání pronajatého majetku od soukromého subjektu ze strany Policie ČR.

Článek se týká objektu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy v ul. Sdružení 1664, Praha 4. Uváděná částka „více než 40 milionů Kč za rok“ je nájemné zaplacené Krajským ředitelstvím policie hl. m. Prahy pouze v roce 2014, přičemž se skládá z jednorázového doplacení nájemného ve výši 35 031 250 Kč vlastníkovi předmětné nemovitosti za její předchozí užívání, tj. za období od 1. 3. 2012 – 15. 8. 2014.

Důvodem je skutečnost, že Česká republika, zastupovaná Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, prohrála soud o určení vlastnictví uvedeného objektu, aniž by úřad, vzhledem k pochybení jeho zaměstnance, využil všech dostupných opravných prostředků. Zbytek do celkově uvedené částky ve výši 6 550 403 Kč je pak již běžný nájem za období 8/2014 – 1/2015. Skutečné dohodnuté roční nájemné je 14 250 000 Kč.

Rovněž pak údaje o počtu osob dislokovaných v objektu vycházejí z prvotních údajů zaváděných do CRAB v roce 2014. Skutečný počet pracovníků policie v tomto objektu je však 290. Na jednoho zaměstnance pak činí nájemné 49 138 Kč, tedy zdaleka ne 600 tisíc Kč, jak uvádí zmíněný článek.

Vzhledem k tomu, že informace jsou jak v samotném systému (nájemné připadající na jedno čtvrtletí – 3 562 500 Kč, počet zaměstnanců 290), tak například v článku ZDE veřejně dostupné a známé, mohly si je Lidové noviny bez problému ověřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…