Ministerstvo zahraničí: Dočasné zavedení kontrol na hranicích s Polskem

09.02.2019 8:31

V souvislosti s nadcházejícím ministerským setkáním ve Varšavě ve dnech 13. – 14. února 2019 Polská republika dočasně obnoví v období od 10. února 2019 do 16. února 2019 kontroly na vnitřních hranicích v rámci Schengenského prostoru, tedy i na hranicích s Českou republikou.

Ministerstvo zahraničí: Dočasné zavedení kontrol na hranicích s Polskem
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V souvislosti s nadcházejícím ministerským setkáním ve Varšavě ve dnech 13. – 14. února 2019, věnovaným míru a bezpečnosti na Blízkém východě, ministr vnitra a administrace vydal nařízení č. 147, kterým Polská republika dočasně obnovila v období od 10. února 2019 do 16. února 2019 kontroly na vnitřních hranicích v rámci Schengenského prostoru, tedy i na hranicích s Českou republikou. V příloze je uveden seznam hraničních přechodů mezi Českou republikou a Polskou republikou zveřejněný polskou stranou, druh provozu na nich, jakož i čas jejich otevření, kterých by se mělo opatření týkat.

Dalším nařízením bylo na území hlavního města Varšavy dočasně zakázáno nošení všech druhů zbraní, jakož i jejich přemísťování v rozloženém stavu, a to v období od 11. února 2019 do 15. února 2019.

Doporučuje se občanům, aby v případě cesty na území Polské republiky počítali s možným zdržením a zkontrolovali si před cestou platnost cestovních dokladů.

Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v databázi DROZD (ZDE).

seznam hraničních přechodů mezi Českou republikou a Polskou republikou, kterých by se mělo opatření týkat, ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…