Ministerstvo zahraničí: Doporučení k cestám do Ghany

29.12.2018 9:46

V souvislosti s konáním smutečních obřadů navzájem si konkurujících tradičních vůdců a klanů na severu země v regionech Northern Region, Upper East a Upper West během prosince 2018 a ledna 2019 může ve městech Tamale a Yendi a jejich okolí docházet ke spontánním násilným povstáním. Při cestách do těchto oblastí je proto třeba dbát zvýšené opatrnosti, pozorně sledovat místní média a vyhýbat se veřejným shromážděním lidí.

Ministerstvo zahraničí: Doporučení k cestám do Ghany
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Ghana je v porovnání s jinými africkými zeměmi relativně bezpečnou zemí s relativně nízkou kriminalitou na celostátní úrovni.

Častou formou kriminality v Ghaně jsou loupežná přepadení, někdy i ozbrojená. Na letišti, v obchodní čtvrti Osu, v bohatých obytných čtvrtích Cantonments, Airport Residential Area a Labone jsou násilné trestné činy a krádeže časté, a to zejména ve večerních hodinách o víkendech, kdy jsou ulice prázdné. Díky potlačování kriminality policií se kriminální činnost přesunula převážně na předměstí Akkry. Je proto třeba zvýšené obezřetnosti při rezervacích v menších hotelech mimo centrum. V případě přepadení by se neměl klást odpor.

Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v databázi DROZD (ZDE) a dbát během pobytu zvýšené opatrnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…