Ministerstvo zahraničí: Globální rozprava o úloze mezinárodní spolupráce k 75. výročí OSN

27.05.2020 8:23

V letošním roce si Organizace spojených národů (OSN) připomene 75 let od svého založení. Při té příležitosti vyhlásila tzv. „Globální rozpravu“ o úloze mezinárodní spolupráce pro bezpečnou a stabilní budoucnost.

Ministerstvo zahraničí: Globální rozprava o úloze mezinárodní spolupráce k 75. výročí OSN
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Jedná se o širokosáhlý konzultační mechanizmus, jehož výstupy mají posloužit k nasměrování činnosti OSN do roku 2045, na který připadne její 100. výročí.

Do Globální rozpravy se mohou přihlásit zástupci vlád (národních i místních), političtí představitelé a zákonodárci, školy, univerzity a mládežnické organizace, zástupci občanské společnosti a soukromého sektoru, nadace, akademický sektor a think tanky, média, regionální organizace a jednotlivci (ti mohou zasílat jednominutové video). Informace o tom, jak se do rozpravy můžete zapojit, najdete na webových stránkách OSN (ZDE).

Jednotliví občané mají možnost vyplnit krátkou anketu (ZDE). Anketa, sestavená v pěti bodech, je otevřena nejširší veřejnosti včetně žákům a studentům. Jak anketa, tak Globální rozprava jsou tematicky zasazeny do kontextu boje proti pandemie COVID-19 a cílí na výzvy, se kterými se aktuálně potýká multilaterální spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…