Ministerstvo zahraničí: Jan Saudek a terralóna v zahradě Černínského paláce

14.09.2020 13:30

Ministerstvo zahraničních věcí v sobotu 19. září 2020 otevírá pro veřejnost zahradu Černínského paláce se dvěma unikátními výstavami - sérií fotografií Jana Saudka "Naše planeta" a gigantickým nafukovacím modelem planety, tzv. Terralónou.

Ministerstvo zahraničí: Jan Saudek a terralóna v zahradě Černínského paláce
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V 9:00 přivítá veřejnost u brány Černínské zahrady ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček společně s Taťánou Gregor Brzobohatou, která se v otázkách udržitelného rozvoje angažuje. V 19:30, po setmění, terralónu rozsvítí Lucie Mádlová, zakladatelka a výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která za realizací výstav stojí. Výstavy navazují na Ceny udržitelného rozvoje, které Asociace společenské odpovědnosti každoročně udílí projektům s pozitivním dopadem na společnost a planetu.

Otevření zahrady s výstavami nahradí dosud obvyklý Den otevřených dveří Černínského paláce. Ministerstvo zahraničních věcí se touto akcí rovněž připojuje k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje. Prostřednictvím výstav prezentuje Českou republiku coby zemi, která je v otázkách udržitelnosti a klimatu aktivní. Kromě české veřejnosti budou výstavy představeny také diplomatickému sboru a dalším zahraničním partnerům České republiky.

Soubor fotografií Jana Saudka "Naše planeta" se skládá z velkoformátových portrétů známých osobností českého veřejného života, které se do boje o naší planetu pravidelně zapojují. Výstava je doplněna o grafy a základní data o klimatické změně a informace o možných opatřeních. Terralóna - planeta Země je fotorealistickým ztvárněním naší planety na modelu o průměru 10 metrů.

Původně barokní zahrada Černínského paláce byla vybudována na konci 17. století významnými architekty své doby. V 19. století byla přeměněna do podoby anglického parku. O zahradu pečuje Ministerstvo zahraničních věcí. Pro veřejnost je zahrada volně přístupná až do 31.10.2020 a to o víkendech od 10.00 do 17.00 hodin (v neděli 20.9. bude výjimečně uzavřena). Vzhledem k tomu, že výstavy v zahradách nejsou četné, návštěvníci budou mít v sobotu 19.9. jedinečnou příležitost vidět propojení umění s flórou půvabné zahrady.

Místo a čas konání:
Zahrada Černínského paláce, Loretánské náměstí, Praha 1 (vstup do zahrady se nachází proti pražské Loretě)
sobota 19. 9. 2020 9:00 - 21:00

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…