Ministerstvo zahraničí: Náměstek Petříček vede delegaci na zasedání v Lucemburku

15.10.2018 8:14

Náměstek ministra zahraničních věcí Tomáš Petříček se v čele české delegace účastní zasedání Rady EU pro zahraniční věci (FAC), které se koná dnes v Lucemburku. Mezi hlavními tématy bude politická situace v Libyi nebo vnější aspekty migrace. Program v Lucemburku bude pokračovat jednáním ministrů zahraničí EU a zemí Východního partnerství.

Ministerstvo zahraničí: Náměstek Petříček vede delegaci na zasedání v Lucemburku
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Říjnová Rada se soustředí na aktuální bezpečnostní a politický vývoj v Libyi a ve Středoafrické republice. V návaznosti na zářijový summit v Salcburku ministři projednají problematiku vnějších aspektů migrace. FAC také prodiskutuje současnou situaci ve Venezuele, kde tamní situace vyvolala migrační krizi a s ní související tlak na sousední země. Zasedání by mělo přijmout závěry ke konektivitě mezi Evropou a Asií, k situaci ve Středoafrické republice a k Operaci EUFOR Althea.

Na jednání Rady dále naváže 9. setkání šéfů diplomacií EU se zeměmi Východního partnerství. Diskuse se bude soustředit zejména na aktuální stav plnění 20 cílů stanovených do roku 2020, které byly přijaty na summitu v listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…