Ministerstvo zahraničí: Praha hostí druhý ročník Prague 5G Security Conference, tentokrát on-line

23.09.2020 8:24

Dnes startuje druhý ročník Prague 5G Security Conference. Stejně jako loni, kdy akci hostilo Ministerstvo zahraničních věcí, bude pro veřejnost i pro média přístupné zahájení konference a její závěr. Letos však pouze formou streamu, a to vzhledem k epidemiologickým opatřením.

Ministerstvo zahraničí: Praha hostí druhý ročník Prague 5G Security Conference, tentokrát on-line
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Konferenci organizuje Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost v koordinaci s Úřadem vlády a Ministerstvem zahraničních věcí.

Konferenci zahájí ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Karel Řehka. Úvodní proslov pronese předseda vlády České republiky Andrej Babiš, který konferenci udělil záštitu. Zahajující zdravice dále pronesou ministr zahraničí Spojených států Mike Pompeo, ministr vnitra Austrálie Peter Duton a místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová.

Dvoudennní konference se bude zabývat širokým spektrem témat od konkrétních regulatorních kroků jednotlivých států v uplynulém roce, přes výzkum a vývoj v oblasti 5G až po hodnocení bezpečnosti dodavatelských řetězců. Konferenci ve čtvrtek zakončí svým projevem ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a následně ředitel NÚKIB Karel Řehka.

Prague 5G Security Conference je předním světovým fórem pro diskusi o rizicích spojených s budováním 5G infrastruktury. Loňský ročník byl zakončen zveřejněním tzv. Pražských návrhů (Prague Proposals), které shrnovaly základní doporučení pro bezpečné budování sítí 5. generace.

Na letošní ročník konference je zváno přes 1100 účastníků, jimiž jsou zástupci vlád, výzkumných institucí či velkých operátorů. Během konference vystoupí přes 50 přednášejících z různých oblastí spojených s 5G.

Níže najdete program, který bude přístupný veřejnosti. Stream veřejně přístupných částí konference bude běžet ZDE.

23. 9. 9:00 - 9:45
úvodní blok konference

Karel Řehka, ředitel NÚKIB
Andrej Babiš, předseda vlády ČR
Mike Pompeo, ministr zahraničních věcí USA
Peter Dutton, ministr vnitra Austrálie
Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise

24. 9. 15:00
závěrečný blok

Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí ČR
Karel Řehka, ředitel NÚKIB

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…