Ministerstvo zahraničí: Předání zařízení pohraniční policii Bosny a Hercegoviny

16.09.2019 8:23

Vláda České republiky v roce 2018 poskytla peněžní dar v hodnotě 25 mil. Kč, tj. cca 1 milion euro, Ministerstvu bezpečnosti Bosny a Hercegoviny na pomoc s řešením rostoucí migrační krize.

Ministerstvo zahraničí: Předání zařízení pohraniční policii Bosny a Hercegoviny
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V prostorách Státní pohraniční policie v Sarajevu proběhlo oficiální předání a prezentace vybavení nakoupeného z finančních prostředků poskytnutých Vládou České republiky Ministerstvu bezpečnosti Bosny a Hercegoviny. Prezentace vybavení, např. drony, detektor srdečního tepu, kamery a dalších zařízení, se zúčastnili velvyslanec Skalník, ministr bezpečnosti Dragan Mektić, ředitel Statní pohraniční policie Zoran Galić, další představitelé pohraniční policie a média.

Při této příležitosti, ministr bezpečnosti Mektić poděkoval Vládě ČR za takto významý dar a zdůraznil, že kvůli nárůstu počtu nelegálních migrantů v Bosně a Hercegovině bylo rozhodnuto o jeho využití na zakoupení sofistikovaného vybavení pro pohraniční policii. Poukázal na to, že se jedná o moderní a technologicky vyspělé vybavení, které usnadní práci příslušníků pohraniční policie, zlepší účinnost při odhalování nelegálních migrantů a zvýší bezpečnost hranic.

Velvyslanec Skalník vyjádřil potěšení, že dodané vybavení splňuje potřeby pohraniční policie, které jsou nezbytné pro zkvalitnění jejich práce a poskytnou lepší ochranu státních hranic. Dodal, že Česka republika dlouhodobě pomáhá s ochranou hranic zemí, které jsou na migračních trasách, zejména Srbsko a Severní Makedonie.

Veškeré vybavení bude umístěno na hraničních přechodech Bosny a Hercegoviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…