Ministerstvo zahraničí: Upozornění na nebezpečí sesuvů půdy a záplav v Číně

14.07.2018 8:17

MZV ČR upozorňuje na zvýšené riziko sesuvů půdy a záplav v provincii Sichuan na jihozápadě Číny.

Ministerstvo zahraničí: Upozornění na nebezpečí sesuvů půdy a záplav v Číně
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Aktuálně je pro cestovatele uzavřena řada turistických destinací (např. Mt. Emei a Jiuzhaigou) a na některých místech došlo k poškození dopravní infrastruktury. V řadě míst, včetně Chengdu a nedalekého města Miaynang, už silné déšťě vyústily v záplavy.

V rámci provincie Sichuan je řada zejména venkovských oblastí, kde rovněž hrozí riziko záplav. Nejsilnější deště jsou hlášeny v okolí měst Guyangyuan, Mianyang, Deyang, Chengdu, Yaan, Meishan, Leshan a v horských prefekturách Aba a Ganzi.

Jedno z největších rizik pro cestovatele spočívá v horských oblastech západního Sichuanu, kde důsledkem silných dešťů hrozí sesuvy půdy včetně možného zavalení horských vesnic a komunikací. Silné deště mají za následek řadu zpoždění nejenom v silniční a železniční dopravě, ale i v letecké, kdy řada spojů byla zpožděna či zrušena.

Vzhledem k výše uvedeným rizikům MZV ČR českým občanům doporučuje, aby zvážili své plánované cesty do provincie Sichuan v následujících dnech a týdnech a vyvarovali se zejména horské a vysokohorské turistiky.

V případě pobytu v uvedených oblastech je nutné dbát pokynů místních orgánů a sledovat předpověď počasí. V případě, že se v provincii Sichuan čeští občané ocitnou v nebezpečí, mohou kontaktovat nouzovou linku GK ČR v Chengdu (+86 156 80998104).

MZV rovněž doporučuje zaregistrovat se v databázi cestovatelů DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…