Ministerstvo zahraničí upozorňuje na prodloužení výjimečného stavu v Etiopii

01.04.2017 22:47

O prodloužení výjimečného stavu na další 4 měsíce rozhodl etiopský parlament. Výjimečný stav byl vyhlášen etiopskou vládou dne 8. října 2016 původně na 6 měsíců. Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje českým občanům během cest do Etiopie dbát zvýšené opatrnosti a průběžně sledovat bezpečnostní situaci.

Ministerstvo zahraničí upozorňuje na prodloužení výjimečného stavu v Etiopii
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Výjimečný stav byl vyhlášen v důsledku dlouhotrvajících protestů v regionu Oromia, obklopující hlavní město Addis Abebu, spojených s útoky na zahraniční investice a turistickou infrastrukturu, a v regionu Amhara, především v turisticky oblíbených městech Gondar a Bahir Dar. Přestože situace ve většině oblastí Etiopie je v současné době klidná, je stále nutné dbát zvýšené opatrnosti a vyvarovat se místům se zvýšenou koncentrací lidí, veřejným shromážděním a demonstracím.

Pro aktuální informace kontaktujte Velvyslanectví ČR v Addis Abebě (ZDE). Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje českým občanům, aby si před cestou do Etiopie zkontrolovali dostupnost roamingových služeb svých mobilních operátorů.

Ministerstvo zahraničních věcí rovněž doporučuje českým občanům registrovat se v aplikaci Dobrovolná registrace občanů ČR cestujících do zahraničí DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…