Ministerstvo zahraničních věcí: ČR si připomene 20. výročí vstupu do NATO

23.02.2019 7:34

Česká republika si v úterý 12. března 2019 připomene 20. výročí vstupu do Severoatlantické aliance (NATO). Ministerstvo zahraničních věcí při té příležitosti uspořádá slavnostní večer v Černínském paláci, během kterého ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček předá významným osobnostem nové resortní ocenění za zásluhy o diplomacii.

Ministerstvo zahraničních věcí: ČR si připomene 20. výročí vstupu do NATO
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Pozvání na slavnostní večer přijali kromě zahraničních národních delegací také zástupkyně generálního tajemníka NATO Rose Gottemoellerová, bývalá ministryně zahraničních věcí USA Madeleine Albrightová a bývalý generální tajemník NATO George Robertson. Vrcholem večera bude předání ocenění za zásluhy o diplomacie významným osobnostem, které se zasloužily o vstup ČR do NATO.

Při příležitosti 20. výročí vstupu ČR do NATO se uskuteční řada připomínkových akcí za účasti prezidentů, ministrů zahraničních věcí a ministrů obrany zemí Visegrádské skupiny (V4). Bude se jednat o hlavní připomínku prvního rozšíření Aliance po konci studené války také pro Maďarsko, Polsko a taktéž Slovensko, které v současné době předsedá V4.

Oslavy budou zahájeny 12. března na Pražském hradě, kde jménem prezidenta republiky proběhne státní akt za účasti nejvyšších ústavních činitelů ČR, členů vlády a Parlamentu, představitelů armády a zahraničních hostů. V rámci oslav na Pražském hradě proběhne ve Španělském sále 6. ročník bezpečnostní konference „Naše bezpečnost není samozřejmost“, kterou pořádá organizace Jagello 2000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…