Ministerstvo zahraničních věcí: Česká republika dovezla do Sýrie dodávku humanitární pomoci

11.10.2016 14:39

Česká republika dopravila 9. října 2016 letecky do Sýrie další mimořádnou dodávku humanitární pomoci, kterou organizuje Český červený kříž. Jedná se o první ze dvou dodávek, jejichž celková hodnota dosáhne téměř 4,5 milionu korun. Peníze na financování humanitární pomoci z velké části poskytlo Ministerstvo zahraničních věcí ČR a finančně se na něm podílel i Český červený kříž. Zásilka humanitární pomoci byla předána Syrskému arabskému Červenému půlměsíci (SARC).

Ministerstvo zahraničních věcí: Česká republika dovezla do Sýrie dodávku humanitární pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

První letadlo přivezlo do Sýrie dvě dialyzační jednotky s příslušenstvím a 22 invalidních vozíků. Další dialyzační přístroje budou obsahem druhé dodávky, která do Sýrie zamíří v příštích dnech. Humanitární pomoc je určena vnitřně vysídleným obyvatelům Sýrie.

Dodávky se uskutečňují v rámci vládního programu Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016–2019 a navazují na červnovou zásilku humanitární pomoci v hodnotě tří milionů korun. S dalšími dodávkami humanitární pomoci se počítá v příštích měsících.

Do Sýrie s humanitární pomocí cestoval i náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa, který využije cesty k jednání se syrskými představiteli, mimo jiné s prvním náměstkem zahraničních věcí Fajsalem Mikdádem a s ministrem zahraničních věcí Walídem al-Muallimem. Tématy jednání bude mimo jiné zajištění humanitárního přístupu do všech oblastí Sýrie včetně Aleppa a nutnost obnovení příměří a zahájení politických rozhovorů.

Vládní program Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016–2019 pracuje s celkovou částkou 195 milionů korun a zahrnuje humanitární pomoc i rozvojovou a rekonstrukční asistenci včetně logistiky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…