Ministerstvo zahraničních věcí: Další dodávka české humanitární pomoci do Sýrie

21.02.2017 15:13

Dne 20. února 2017 proběhlo ve spolupráci Ministerstva zahraničních věcí ČR, Ministerstva obrany ČR, Správy státních hmotných rezerv a Velvyslanectví ČR v Damašku doručení další humanitární pomoci do Sýrie.

Ministerstvo zahraničních věcí: Další dodávka české humanitární pomoci do Sýrie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Pomoc byla dopravena do Damašku letadlem Casa poskytnutým Armádou ČR. Náklad 4 tuny sušeného mléka převzali k další distribuci pracovníci Syrského arabského Červeného půlměsíce. Tato organizace navzdory složitým podmínkám stále působí na většině syrského území. V krátké době se uskuteční druhý let se stejným objemem sušeného mléka doplněným o hračky ze soukromých sbírek pro děti.

Materiální pomoc je určena vnitřně vysídlenému obyvatelstvu. Realizace obou letů spadá do implementace vládního programu Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016–2019, který vychází rovněž z relevantních rezolucí RB OSN. Předchozí dodávky materiální pomoci, obsahující také zdravotní přístroje a pomůcky, se uskutečnily v květnu, říjnu a prosinci minulého roku. Společně s tímto letem se jedná o pomoc v hodnotě cca 7,6 mil. Kč.

Vedle materiálních dodávek podporuje ČR průběžně poskytování zdravotní péče, náhradních obydlí, potravin i vzdělávání konfliktem postiženému obyvatelstvu v Sýrii i syrským uprchlíkům v sousedních zemích. V roce 2016 tato pomoc přesáhla hodnotu 200 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…