Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Dürr se zúčastnil mezinárodní konference „Georgia´s European Way“

17.07.2017 21:44

Náměstek ministra zahraničních věcí Jakub Dürr se 13. července 2017 zúčastnil 4. mezinárodní konference „Georgia´s European Way“ v gruzínském Batumi. Při této příležitosti se setkal také s ministrem zahraničí Micheilem Džanelidzem, ministrem pro evropskou a euroatlantickou integraci Viktorem Dolidzem a předsedkyní zahraničního výboru gruzínského parlamentu Sofiou Kacaravou.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Dürr se zúčastnil mezinárodní konference „Georgia´s European Way“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V rámci konference vystoupil náměstek Dürr v panelu zaměřeném na provádění dohody o přidružení a prohloubené a komplexní zóně volného obchodu (AA/DCFTA) mezi Evropskou unií a Gruzií. V rámci svého vystoupení přivítal dosavadní úspěchy gruzínské evropské integrace, zejm. zahájení bezvízového styku mezi Evropskou unií a Gruzií i pokrok v přibližování národního práva standardům EU. Dále povzbudil Gruzii v nastoupené cestě reforem směrem k budování demokracie, vlády práva a dobrého vládnutí.

Jednání na okraji konference s gruzínským ministrem zahraničí Džanelidzem, s ministrem pro evropskou a euroatlantickou integraci Dolidzem a s předsedkyní zahraničního výboru parlamentu Kacaravou potvrdila vysokou úroveň vzájemných vztahů a oboustranné spolupráce a zaměřila se na další rozvíjení v ekonomické, zahraničně politické a evropské, kulturní i rozvojové oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…