Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kaucký navštívil Botswanu

16.08.2017 22:36

Náměstek ministra zahraničních věcí Lukáš Kaucký navštívil, společně s náměstkem ministra obrany Tomášem Kuchtou, ve dnech 14. - 16. srpna 2017 Botswanu. Náměstky na cestě doprovázela delegace zástupců českých firem. Návštěva se soustředila na možnosti spolupráce v oblasti bezpečnosti a obchodu.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kaucký navštívil Botswanu
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Jednání náměstka Kauckého s ministryní zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce Botswany Pelonomi Venson-Moitoi se zaměřila zejména na možnosti širší ekonomické spolupráce. Vedle obranného průmyslu partneři identifikovali možnosti zejména v oblasti vodohospodářství, energetiky a automobilového průmyslu. Partneři zároveň pozitivně ocenili úspěšnou spolupráce na multilaterálních fórech a vyjádřili zájem na jejím pokračování.

Návštěva byla organizovaná jako projekt na podporu ekonomické diplomacie v oblasti leteckého a obranného průmyslu. U příležitosti této návštěvy rovněž Botswanské investiční a obchodní centrum (Botswana Investment and Trade Center) ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Pretorii uspořádaly podnikatelské fórum pro potenciální partnery z řad soukromých firem i botswanského veřejného sektoru.

Botswana patří do skupiny úspěšných, stabilních a demokratických zemí subsaharské Afriky, přičemž ekonomicky je úzce propojena s Jihoafrickou republikou. Botswanu lze považovat za perspektivního partnera ČR v dané oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…