Ministerstvo zahraničních věcí: Švédsko vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích

08.04.2017 20:42

V souvislosti s teroristickým útokem, který se odehrál ve Stockholmu 7. dubna 2017 odpoledne, a probíhajícím pátrání po pachatelích Švédsko s okamžitou platností vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích. Jedná se především o pohyb směrem ze Švédska, nicméně je třeba počítat se zpřísněnými kontrolami a zdrženími i na příjezdu do země. Jedná se nejen o hlavní přístupovou komunikaci z Dánska přes Öresundský most, nýbrž i o trajekty z a do Dánska, Německa, Polska, Finska a baltských zemí, jakož i hraniční přechody mezi Švédskem a Finskem a Norskem, a to všech druhů dopravy tedy i železniční a letecké.

Ministerstvo zahraničních věcí: Švédsko vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Opatření má platit na 10 dní, nicméně v případě potřeby může být prodlouženo až na 20 dní a lze očekávat na hraničních přechodech jistá zdržení, namátkové kontroly obsahu vozidla apod. Doporučujeme českým občanům cestujícím do Švédska, aby s sebou měli potřebné doklady, tj. platný buď občanský průkaz, nebo cestovní pas a při vjezdu/výjezdu ze země důsledně dbali pokynů švédské policie a celní správy.

Při pohybu v samotném Stockholmu již žádná omezení neplatí, městská hromadná doprava již funguje, hlavní nádraží bylo otevřeno, pouze místo incidentu je vyhrazeno vyšetřovatelům a je třeba dbát pokynů příslušníků bezpečnostních složek, které jsou na místě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…