Ministerstvo zahraničních věcí: Vláda schválila Akční plán k implementaci rezoluce o ženách, míru a bezpečnosti

11.01.2017 19:15

Vláda ČR schválila 9. ledna 2017 Akční plán ČR k implementaci rezoluce Rady bezpečnosti OSN 1325 (2000), o ženách, míru a bezpečnosti a souvisejících rezolucí na léta 2017 – 2020. Cílem Akčního plánu je stanovit konkrétní opatření vedoucí k jejímu naplňování.

Ministerstvo zahraničních věcí: Vláda schválila Akční plán k implementaci rezoluce o ženách, míru a bezpečnosti
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Rezoluce „Ženy, mír a bezpečnost“ byla přijata Radou bezpečnosti OSN 31. října 2000 jako vůbec první rezoluce rady usilující o posílení role a účasti žen v mírových procesech. Ženy jsou na jedné straně zvlášť silně zasaženy ozbrojenými konflikty, na straně druhé však mohou sehrávat zásadní roli při jejich prevenci a řešení. Hlavním cílem rezoluce je tedy zvýšit účast žen na rozhodovacích procesech týkajících se prevence a řešení konfliktů a post-konfliktní rekonstrukce a zabránit porušování práv žen s důrazem na prevenci sexuálního násilí.

Akční plán obsahuje úkoly pokrývající oblast vnitrostátní implementace i úkoly ČR na mezinárodním poli a na jeho zpracování se kromě Ministerstva zahraničních věcí podílelo Ministerstvo obrany, Ministerstvo vnitra a Úřad vlády – ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. Koordinační roli při naplňování a vyhodnocování bude mít na starosti MZV, které zároveň bude informovat i Radu vlády pro rovnost žen a mužů jakožto poradní orgán vlády ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…