Ministerstvo zahraničních věcí: Zemřel honorární generální konzul České republiky na Maltě

03.04.2017 17:38

Dne 1. 4. 2017 zemřel po těžké nemoci honorární generální konzul České republiky na Maltě, pan Tonio Casapinta.

Ministerstvo zahraničních věcí: Zemřel honorární generální konzul České republiky na Maltě
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Tonio Casapinta byl velmi významným maltským podnikatelem v oblasti designu a výstavnictví. V roce 1985 založil společnost Casapinta Design group a stal se jejím výkonným ředitelem. Aktivně se účastnil maltského veřejného života a zastával řadu prestižních funkcí. Byl členem Řádu maltézských rytířů, předsedou Rady Obchodní komory Malty pro Střední východ. V roce 2015 byl zvolen místopředsedou Maltské obchodní komory.

Honorárním konzulem ČR se sídlem v Naxxaru na Maltě byl jmenován v roce 1995. Výkon funkce honorárního konzula pojal mimořádně aktivním způsobem a po celou dobu jejího trvání významně přispíval k politickým, ekonomickým i kulturním vztahům mezi Českou republikou a Maltou. S velkým zájmem rovněž sledoval kulturní život českých krajanů na Maltě a aktivně podporoval jejich krajanský spolek.

V roce 2003 mu byla udělena cena MZV ČR Gratias Agit za významný přínos v oblasti česko-maltských vztahů. V roce 2009 byl HK Naxxar pod vedením T. Casapinty povýšen na honorární generální konzulát.

Během své dlouholeté činnosti ve prospěch České republiky byl tento úřad vždy velkou oporou nerezidentního Velvyslanectví ČR v Římě. Odchodem honorárního generálního konzula Tonia Casapinty Česká republika ztrácí nejen významného člena svého konzulárního sboru, ale také spolehlivého a drahého přítele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…