Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje na rozsáhlé požáry na jihu Itálie

16.07.2017 8:50

MZV ČR informuje, že území jižní Itálie je v těchto dnech ohrožováno masivními požáry. Nejrozsáhlejší požáry byly zaznamenány na Sicílii, včetně požáru v blízkosti turistického komplexu „Calampiso“ ve známém sicilském letovisku San Vito Lo Capo. Požáry byly zasaženy i oblasti kolem Vesuvu, dále na Sardinii a v italských regionech Kalábrie a Puglia.

Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje na rozsáhlé požáry na jihu Itálie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Situace na Sicílii

Dle sdělení vedení Civilní ochrany Italské republiky jsou v současné době požáry pod kontrolou. Výše zmíněný turistický rezort v San Vito Lo Capo, kde mělo pobývat na dovolené cca 600 turistů, byl 12.7.2017 evakuován, všem jeho hostům bylo zajištěno náhradní ubytování. V současné době byl (dle sdělení místních úřadů) požár uhašen, proběhla technická revize veškerých instalací v rezortu a hosté se měli vrátit do svého původního ubytování tuto sobotu, tj. 15.7.2017.

Situace v oblasti Neapole, Vesuvu a vykopávek v Pompejích a Ercolanu

Pokud jde o situaci v blízkosti vulkánu Vesuv, svahy Vesuvu, které jsou za normálních okolností zpřístupněny turistům, jsou nyní uzavřeny. Znovu by měly být otevřeny na začátku příštího týdne. Vykopávky v Pompejích a v Ercolanu jsou prozatím stále přístupné, prohlídky však znepříjemňuje silný zápach v důsledku zmíněných požárů. Obce v blízkosti ohroženy nejsou, požáry jsou v současné době rovněž pod kontrolou.

V případech nouze kontaktujte Velvyslanectví ČR v Římě na lince +39 335 310 450.

MZV doporučuje všem občanům registrovat se před cestou v databázi DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …