Ministerstvo zahraničních věcí zřídilo Konzulární jednatelství v dějišti olympijských her

28.08.2016 21:08

Ministerstvo zahraničních věcí ČR zřídilo v období od 1. srpna do 19. září 2016 dočasné konzulární jednatelství v Riu de Janeiru v Brazílii u příležitosti konání olympijských a paralympijských her s cílem zajistit maximální péči o naše olympioniky a jejich české fanoušky.

Ministerstvo zahraničních věcí zřídilo Konzulární jednatelství v dějišti olympijských her
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Celkový počet Čechů, kteří se během letních olympijských her pohybovali v Brazílii, dosáhl přibližného počtu 1500. Diplomaté dosud asistovali českým občanům mimo jiné s řešením loupežných přepadení a kapesních krádeží a také v případech zneužití platebních karet. Zabývali se i případem dočasně nezvěstného Čecha. Konzulární jednatelství se také podílelo na aktualizaci bezpečnostních doporučení pro české občany, vydávalo náhradní cestovní doklad a zodpovědělo celou řadu dotazů veřejnosti.

MZV považuje dosavadní činnost konzulárního jednatelství v Riu de Janeiru za velmi úspěšnou. Zřízení dočasného konzulárního jednatelství veškerou asistenci českým občanům nesmírně usnadnilo.

Diplomaté MZV v Riu de Janeiru nyní pokračují v pohotovosti až do skončení paralympijských her. Konzulární jednatelství Rio od 26. srpna do 18. září 2016 sídlí na adrese Rua Julio de Castilhos, 35, Apt 616, Copacabana, Rio de Janeiro-RJ a je dostupné na mobilním telefonu: +55 (11) 994852216 a emailu:saopaulo@embassy.mzv.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…