Ministerstvo zemědělství: Den zdraví na výstavě Země živitelka se vydařil

11.09.2016 8:35

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil pro návštěvníky letošního 43. ročníku výstavy Země živitelka v rámci doprovodných programů akci pro rodiny s dětmi „Den zdraví“.

Ministerstvo zemědělství: Den zdraví na výstavě Země živitelka se vydařil
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Akce se konala v sobotu 27. srpna na volné venkovní ploše u pavilonu T, v němž se prezentovalo Ministerstvo zemědělství.

V rámci akce byla pro děti připravena zábavná soutěžní hra „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“ se čtyřmi herními stanovišti, kde se děti formou zábavných úkolů seznámily se zásadami zdravé výživy a správného zacházení s potravinami.

Děti se zájmem poznávaly české ovoce, zeleninu, obiloviny, luštěniny a koření, třídily zvířata na domácí a cizokrajná a přiřazovaly jim jednotlivé produkty. Prohloubily si také znalosti o správném skladování potravin – dělily potraviny na ty, které se musí uchovávat v lednici a které se naopak mohou skladovat při pokojové teplotě. Dalším soutěžním úkolem bylo třídění potravin na ty, které se neobejdou bez tepelné úpravy a které se oproti tomu mohou konzumovat syrové.

Po splnění soutěžních úkolů děti získaly zajímavé ceny: látkové tašky, tematická pexesa, magnetické záložky do knih, lupy, bločky a další.

V průběhu dne byl program zpestřen také hudebním divadelním představením „Přijede k nám návštěva“ umělecké dvojice Vanda a Standa na téma zdravá výživa, hygiena a bezpečnost potravin.

Po celou dobu akce byly zdarma k dispozici materiály a publikace Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství. O publikace na témata zdravá výživa, bezpečné zacházení s potravinami, označování potravin, prevence před nemocemi z jídla, a o výukové programy pro žáky a studenty, byl mezi veřejností veliký zájem.

Letošní ročník akce „Den zdraví“ byl hodnocen účastníky velice kladně, zábavné soutěžní hry se zúčastnilo přibližně dvě stě dětí. Přítomní rodiče  a návštěvníci výstavy si odnesli nejen informace, ale i publikace o správném a zdravém stravování. 

Den zdraví na výstavě Země živitelka 2016

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…