Ministerstvo zemědělství: Rusko usiluje o získání certifikátů pro export kuřecího masa do Číny

14.06.2017 12:29

Aktuálně probíhají jednání o povolení vývozu kuřecího masa z Ruska do Číny mezi ruskými a čínskými dozorovými orgány. Ruská strana očekává rychlý pokrok a předpokládá, že první export kuřecího masa by ruské firmy mohly začít realizovat ještě do konce roku 2017.

Ministerstvo zemědělství: Rusko usiluje o získání certifikátů pro export kuřecího masa do Číny
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

V případě vepřového masa se tak rychlý postup neočekává především z důvodu problémů s výskytem afrického moru prasat na území Ruské federace. Rusko ale neztrácí optimismus a pokračuje i v těchto jednáních.

V produkci kuřecího a vepřového masa Rusko dosáhlo soběstačnosti, a proto nyní vyhledává zahraniční trhy, kde by mohlo uplatnit svou produkci. Za nejperspektivnější odbytiště považuje Čínu, Koreu, Indonésii či Blízký východ. V případě, že se Rusku bude dařit uspět na zahraničních trzích, může to přinášet příležitosti i pro české firmy. Především pro firmy, které dodávají plemenná zvířata, genetický materiál, násadová vejce nebo takové, které mohou poskytnout zařízení a technologie pro jejich chov, pro zpracování masa atp.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…