Ministerstvo životního prostředí: Téměř 2 miliony na podporu biodiverzity

07.07.2016 7:34

1 919 000 korun poskytne Ministerstvo životního prostředí na zastřešení projektů podporujících biodiverzitu. Konkrétně půjdou dotace na mapování a monitoring druhů i biotopů, na drobné managementové zásahy posilující ochranu ohrožených druhů a péči o krajinu.

Ministerstvo životního prostředí: Téměř 2 miliony na podporu biodiverzity
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo 2. výzvu v rámci Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací na léta 2016 – 2020, Podprogramu na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny v roce 2016, pro nevládní organizace na koordinaci drobnějších projektů podporujících ochranu biodiverzity. Jde o prostředky, které nebyly využity v rámci letošní 1. výzvy s celkovou alokací 5 milionů korun.

Vypsané dotace lze použít na posílení činnosti spolků a obecně prospěšných společností, které zastřeší zejména lokálně významné projekty realizované nestátními neziskovými organizacemi. Příjem žádostí končí 29. 7. 2016 ve 14 h.

V roce 2015 bylo do tohoto programu v rámci podpory biodiverzity zapojeno celkem 89 neziskových organizací a uskutečněno 192 dílčích projektů. Díky alokovaným 5 milionům korun tak bylo podpořeno např. mapování mokřadů ve spolupráci s veřejností, transfery obojživelníků přes migrační bariéry, aktivity na podporu hnízdních příležitostí dravců a zpěvných ptáků, ochrana kolonií netopýrů a dále terénní exkurze pro veřejnost. V rámci podpory pozemkových spolků bylo realizováno 34 projektů k zajištění praktické péče o pozemky cenné z hlediska ochrany přírody a krajiny.

Více najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…