Ministerstvo životního prostředí podpoří projekty na lokální ochranu biodiverzity a rozšíření sítě pozemkových spolků

12.03.2017 10:33

Sekce ochrany přírody a krajiny MŽP vyhlásila výzvu v rámci Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací na léta 2016 – 2020, Podprogramu na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny v roce 2017, pro nevládní organizace na koordinaci drobnějších projektů podporujících ochranu biodiverzity nebo rozvoj sítě regionálních pozemkových spolků. Dotace tak půjdou na finanční posílení činnosti spolků a obecně prospěšných společností, které zastřeší zejména lokálně významné projekty realizované nestátními neziskovými organizacemi. Vloni se díky programu podpořilo celkem 231 projektů.

Ministerstvo životního prostředí podpoří projekty na lokální ochranu biodiverzity a rozšíření sítě pozemkových spolků
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

3 miliony korun z celkové alokace poskytne Ministerstvo životního prostředí na zastřešení projektů podporujících biodiverzitu, které se zaměřují na mapování a monitoring druhů a biotopů, na drobné managementové zásahy směřující k ochraně ohrožených druhů a péči o krajinu. Dotace na koordinaci podpory pozemkových spolků zaměřených na ochranu a rozvoj přírody a krajiny lze poskytnout do výše 2 milionů korun. Tyto finanční prostředky půjdou zejména na jejich rozvoj, ale například i na vedení a údržbu databáze nemovitostí v péči těchto spolků. Příjem žádostí končí 7. dubna 2017 v 15:00 h.

V roce 2016 získalo finanční dotaci 199 dílčích projektů. Díky alokovaným 5 milionům korun tak byla podpořena např. propagace záchranných programů zvláště chráněných druhů v ČR, mapování odrůd ovocných stromů, aktivity na podporu hnízdních příležitostí dravců a zpěvných ptáků, botanické a mykologické průzkumy i terénní exkurze pro veřejnost, kterých se zúčastnilo na 4 000 lidí. V rámci podpory pozemkových spolků se realizovalo 32 projektů k zajištění praktické péče o pozemky cenné z hlediska ochrany přírody a krajiny.

Více najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…