Ministestvo zahraničí: Doporučení k omezení cest do italského Janova

16.08.2018 9:04

Dne 14. srpna 2018 v 12:20 došlo v Itálii ke zřícení dálničního mostu v Janově (Genova) na dálnici A 10 - Ponte Morandi. Most se zřítil z výšky 50 metrů - oba dálniční pruhy o délce zhruba 100 metrů.

Ministestvo zahraničí: Doporučení k omezení cest do italského Janova
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Na místě stále probíhají záchranné práce v rámci italského integrovaného záchranného systému. V Janově je v současné době značně omezená místní pozemní doprava, a to včetně železniční. Velvyslanectví ČR v Římě doporučuje občanům ČR, aby se v nejbližší době pokud možno vyhnuli jízdě do Janova autem nebo vlakem (platí pouze pro vlastní město, nikoliv pro jeho okolí). V případě silniční cesty do Janova a okolí je žádoucí respektovat následující doporučení trasy dle webové stránky italského provozovatele dálniční sítě společnosti Autostrade.

Na dálnici A 10 (Genova – Savona) je zcela uzavřen úsek na trase Serravalle Genova – Genova Aeroporto (Janov letiště). Pro cestu v úseku Savona – Genova nebo Livorno je potřebné použít dálnici A26 (trasa Genova – Gravellona Toce), následně silnici D26 (úsek Predosa – Bettolle) a poté dálnici A7 (Milano – Genova) ve směru Genova. Pro cestu v úseku Genova nebo Livorno - Savona je potřebné použít dálnici A7 (Milano – Genova), následně dle dopravních ukazatelů pokračovat po silnici D26 (úsek Predosa – Bettolle) a poté opět dálnici A 26 (úsek Genova – Gravellona Toce) ve směru Genova a pokračovat směr Savona. Pro cestu do janovského přístavu (porto di Genova) z Milana a Torina je možné použít dálnici A7 Milano – Genova, výjezd Genova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…