Ministr Herman bude na dvoudenní návštěvě Jižních Čech

16.09.2016 7:35

Pracovní cestu zahájí ministr kultury v pátek 16. 9. 2016 návštěvou Milevska, kde se v 15,30 hodin setká s vedením radnice a společně navštíví vznikající muzeum maškar. Nové muzeum tak naváže na nespornou kvalitu a výjimečnost milevských masopustních maškar, jejichž průvod se datuje od roku 1862 a je nejstarší doloženou masopustní tradicí v jižních Čechách.

Ministr Herman bude na dvoudenní návštěvě Jižních Čech
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Poté  ministr kultury navštíví klášter premonstrátů a prohlédne si Latinskou školu s expozicí barokní knihovny. Další zastávkou jeho pracovní cesty bude město Tábor, kde v 18,30 hodin navštíví Husitské muzeum – příspěvkovou organizaci Ministerstva kultury. Poté  se Daniel Herman zúčastní slavnostního zahájení  25. ročníku mezinárodního historického festivalu Táborská setkání.

Při sobotní návštěvě (17. 9.) Českého Krumlova se ministr kultury v 10,30 setká na radnici s vedením města a prohlédne si městský park s opravenými terasami Na Střelnici. Daniel Herman navštíví též nově zrekonstruovaný objekt bývalého fotoateliéru, ve kterém žil a tvořil rakouský malíř a kreslíř Egon Schiele. Z Českého Krumlova pocházela Schieleho matka a umělec ve městě často pobýval a tvořil. V programu má ministr kultury též návštěvu obnovené synagogy.

Na závěr své dvoudenní návštěvy Jižních Čech si ministr Daniel Herman ve 13 hodin prohlédne nově opravený komplex bývalých klášterů minoritů a klarisek  a pohovoří s vedením radnice, ředitelem městského divadla  i širokou veřejností v konferenčním sále hotelu Bellevue (od 14,30 hodin).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…