Ministr Jan Mládek pomůže českým exportérům na dvou významných čínských veletrzích

17.04.2015 11:58

V neděli odcestuje ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek na pracovní cestu do Číny, kde se zúčastní významné výstavní a proexportní akce "Dny ČR v Šanghaji". Ministr Mládek odjíždí do Číny podpořit český export, představit Českou republiku jako moderní a ekonomicky vyspělý stát s bohatou průmyslovou tradicí a přilákat čínské investory a turisty do ČR. Početná doprovodná delegace čítá více než 80 českých podnikatelských subjektů.

Ministr Jan Mládek  pomůže českým exportérům na dvou významných  čínských veletrzích
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Je to téměř rok, kdy jsem ve funkci ministra průmyslu a obchodu navštívil poprvé Čínskou lidovou republiku. Domnívám se, že to byl rok přelomový. Mohl bych hovořit dokonce o roce zcela nové kvality vzájemných česko-čínských vztahů. Dovolím si říci, že tato etapa oživení kontaktů mezi oběma zeměmi již začíná přinášet své plody v podobě konkrétních projektů v oblasti ekonomiky, obchodu a investic," uvedl ministr Jan Mládek.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek podpoří svou přítomností účast českých podnikatelů na 14. ročníku China International Machine Tool Show (CIMT) v Pekingu a 3. ročníku China (Shanghai) International Technology Fair (CSITF) v Šanghaji. Tady vystupuje Česká republika poprvé v historii jako hlavní zahraniční partner a vystavovatel.

Na veletrhu budou mimo jiné slavnostně podepsánY dlouhodobě připravované dokumenty, a sice Memorandum o regionální spolupráci mezi hlavním městem ČR Prahou a vládou města Šanghaje, Memorandum mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem obchodu města Šanghaje a provincie Zhejiang v ekonomické a obchodní spolupráci a dále též memorandum mezi Fakultní nemocnicí Hradec Králové a úřadem zdravotnictví města Šanghaje o čtvrtmiliardové investici do vybudování společného vědeckého a výzkumného centra tradiční čínské medicíny pro země střední a východní Evropy v Hradci Králové.
"Máme zájem o zahraniční investice, které přispívají k pozitivnímu a kvalitativnímu růstu české ekonomiky, především o příchod čínských investorů do oblastí, které nabízejí disponibilní a technicky zdatnou sílu," doplnil ministr Jan Mládek.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…