Ministr Jan Mládek vystoupí na konferenci Eurasia Week v Paříži

21.11.2016 14:50

Produktivita a odolnost zemí Eurasie bude hlavním tématem konference Eurasia Week 2016, která se uskuteční 22. – 24. listopadu v pařížském centru OECD.

Ministr Jan Mládek vystoupí na konferenci Eurasia Week v Paříži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Jde o nejvýznamnější odbornou akci regionálního programu "OECD Euroasia Competitiveness", které se zúčastní zástupci 13 zemí postsovětského prostoru. Českou republiku bude reprezentovat ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Týden Eurasie 2016 zahájí generální tajemník OECD Angel Gurría, následovat bude ministerský panel za účasti představitelů vlád zemí OECD a partnerských zemí, jehož členem bude také ministr Jan Mládek. Při společném pracovním obědě se pak tradičně uskuteční významná politická debata k výzvám východoevropských a středoasijských ekonomik. První den zasedání bude rovněž příležitostí pro dvoustranná jednání přítomných členů vlád.

"V regionu Eurasie je nesmírně důležité prohlubovat užší hospodářské vazby a politickou důvěru. Jsem přesvědčen, že české zastoupení na této konferenci bude nejen pozitivním impulzem pro české firmy, které působí v postsovětském prostoru, ale také příležitostí ke sdílení zkušeností v rámci OECD tak, aby naše firmy mohly rozvíjet další konkrétní ekonomické aktivity v tomto regionu," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Program konference je zaměřen na předávání zkušeností a nejlepší praxe zemí OECD v oblasti konkurenceschopnosti, investic či financování rozvoje malých a středních podniků. Tematické panely se zaměří na zlepšení obchodu a dopravního propojení a na odolnost a produktivitu trhu práce. Kromě vysokých politických představitelů se zúčastní rovněž zástupci podnikatelských kruhů, občanské společnosti a odborné veřejnosti.

Podobně jako v předchozích letech se Česká republika i letos podílela na hodnotících přehledech programu Eurasia – zástupce Asociace malých a středních podniků ČR se zapojil do přípravy Přehledu posilování kapacit segmentu malých a středních podniků Běloruska. Vyhodnocení přehledu se uskuteční 23. listopadu v rámci Kulatého stolu pro konkurenceschopnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…